Visit Albedo's online store!
 Åslaug Berre - forteller og Rob Waring - musikk
 Millioner av katter og andre eventyr
 Year released: 2003
 view larger image
Åslaug og Rob har hundrevis av katter – ja, egentlig har de millioner av katter fra hele verden! Åslaug kan fortelle mange historier om kattene. Har du forresten hørt eventyret om den aller minste katten som ingen så? Bortsett fra...Og vet du at jaguaren én gang mistet øynene sine! Tror du han fikk dem igjen?

Millioner av katter - og andre eventyr er en nyskapende og utfordrende lydproduksjon for barn. Rob Warings verden av eventyrlige klanger og Åslaug Berres stemme, ofte elektronisk bearbeidet, innbyr til konsentrasjon, fabulering og meddiktning. Millioner av katter utgjør et spennende og moderne alternativ til de mer tradisjonelle musikk- og eventyrproduksjonenesom finnes på markedet i dag.

Åslaug Berre, kjent fra Barneradioen og musikkarbeid med barn, forteller fire eventyr fra ulike verdensdeler. Rob Waring, komponist og slagverker, har komponert musikken.

Millioner av katter er opprinnelig bestilt av NRK - og sendt i Barnetimen for de minste i 1994.

Åslaug Berre har vært produsent i Rikskonsertene, konsertutøver, og programskaper i NRK. Hun har undervist i faget musikkformidling ved Norges Musikkhøgskole. I en årrekke har hun holdt kurs for lærere i skole og barnehage i regi av Musikk i skolen. Hun driver nå sin egen virksomhet med Musikk fra livets begynnelse, og har skrevet bøkene Musikk med de minste (Pedagogisk forum, 2000) og Allabasalla, musikk med 6-åringer (Aschehoug, 1995).

Rob Waring er komponist, utøver og lærer, med Bachelor and Master of Music Degrees fra Juilliard School i New York. Siden 1981 har Waring gjort seg gjeldende på den norske musikkarenaen både innen jazz og samtidsmusikk, med spesialfelt perkusjon, vibrafon og elektroakustisk musikk. Han har flere plateutgivelser bak seg, og har skrevet musikk både for dans, teater, radio og utstillinger.

ALCD016 Millioner av Katter – og andre eventyrÅslaug Berre og Rob Waring

Distribusjon: Musikkoperatørene a.s., tel.: 2209 6901 www.musikkoperatorene.no
ALBEDO Ny Musikk, www.albedo.musikkonline.no / www.nymusikk.no tlf: 22337090
Støttet av Fond for Lyd og Bilde og Norsk kulturråd. Koordinator: Mette Kaaby

1: Krabben og jaguaren. Om den gangen jaguaren mistet øynene sine! (og fikk dem igjen?) Folkeeventyr fra Brasil.
2: Den gjeveste i verden. Om katten på silkepute som endelig fikk seg en kjæreste. (Hvem da, tro?) Folkeeventyr fra Sri Lanka.
3: Millioner av katter. Om den aller misnte katten som ingen så. (Bortsett fra...?) Eventyr fra Amerika.
4: Gullfisken. Et møte på havets bunn, om gullfisken og den mystiske spaserstenen som maler drømmen om havet. (På veggen sin?) Sveitsisk legende.