Når man produserer musikk er det mange ting man bør tenke på. Først og fremst må man ha en klar visjon. Dette blir til når man lager sangene. Det er v

Når man produserer musikk er det mange ting man bør tenke på. Først og fremst må man ha en klar visjon. Dette blir til når man lager sangene. Det er visjonen som styrer tekstene og melodien, og denne visjonen er forankret i den følelsen og inspirasjonen du først sitter med. Ofte er dette en overveldende følelse, og den er så sterk at den simpelthen ikke kan romme bare én person, den er nødt til å deles.

Dette skaper behovet for et uttrykk. Følelsen kan komme momentant og uttrykket kan uttrykke seg umiddelbart. Vanligvis bruker jeg ikke mer enn ca. 5 minutter på å skrive en tekst og toppen 20 minutter på å utforme musikken. Det har ikke alltid vært slik. For det å kunne bruke så kort tid på forme min musikalske visjon, har tatt meg over 20 år med musikkerfaring som tekstforfatter, utøvende og turnerende musiker og som organisator.

Når jeg lager en sang kommer vers, refreng og preludium og postludium helt spontant, men for at dette skal organisere seg spontant og umiddelbart ligger det år med erfaring bak. Når jeg bestemmer meg for å gå i studio å spille inn et album, går jeg kanskje inn i en ett til to år lang prosess på bakgrunn av inspirasjon som har tatt meg mindre enn noen dager å sammenfatte og få ned på ark.

Det viktigste er å holde det enkelt i begynnelsen. Komponér sanger på den enkleste måten som er tilgjengelig for deg. For min del starter jeg med en tekst, akkorder og spiller inn både sang og gitarspill. Hold det enkelt i startfasen og utform resten av komposisjonen senere.