Enkle verktøy som sang, tekst og gitarspill er nok til å gi grunnlag for et massivt arrangement med kor, blåserrekker, symfoniorkester og andre storsl

Enkle verktøy som sang, tekst og gitarspill er nok til å gi grunnlag for et massivt arrangement med kor, blåserrekker, symfoniorkester og andre storslagne faktorer. Du behøver ikke å komponere med alt dette til rådighet for å ende opp med et storslagent verk. Mange av de mest kjente klassiske verker tar utgangspunkt i de samme akkordene som du spiller på din gitar eller på ditt piano hver eneste dag. Se bare på Johan Pachelbels Canon i D Major, en utrolig enkel komposisjon, men kanskje et av de mest kjente og mest fengende klassiske verker vi har hørt.

Det albumet jeg spiller inn nå, ble komponert over ca. en ukes tid i den sør-indiske jungelen etter ca. 10 år med inspirasjon fra denne perioden med helt spesielle impulser i mitt liv. Hver sang har tatt fra 10 til 20 minutter å skape, kanskje opptil bare 1 time, ikke noe mer enn det. Jeg tror det er viktig å utvikle evnen til å uttrykke seg relativt momentant fordi den indre verden ikke lar seg vente. Den indre verden er like flyktig som små barn eller ville dyr, de kommer til deg når du er klar for det.