Det er ikke mye verdi i å prøve å temme kreative uttrykk, da ender du bare opp med en sløv og intetsigende komposisjon som ligner på alt annet du høre

Det er ikke mye verdi i å prøve å temme kreative uttrykk, da ender du bare opp med en sløv og intetsigende komposisjon som ligner på alt annet du hører, ikke ulikt en tam bjørn i en dyrehage. Du vil at ditt uttrykk skal være født som et villdyr. Når du har fått den kreative prosessen ned på ark i all sin enkleste form, kan du begynne å lytte etter potensiale for en større orkestrering. Jeg er heldig fordi jeg allerede hører fioliner, trompeter, kor og alle andre elementer når selve sangen kommer til mitt hode.

Jeg legger bare fundamentet først slik at resten av brikkene kan falle på plass. Dernest går jeg i gang med å finne et studio. Gjør det enkelt, ta opp selv med det du har eller benytt deg av en venns studio for å få ned guidesporene. Du må først ta opp en guide basert på klikk, slik at de andre musikerne kan ta opp sine instrumenter uten at du nødvendigvis er til stede. De trenger også å øve på sangene. Gå deretter i gang med å lage en liste over selve arrangementet og ikke hold noe tilbake. Lykke til!