En vakker dag blir det kanskje din tur til å stå på scenen. Du trenger ikke å være verdensberømt for å stå på en scene. Kanskje du går på en musikkskole eller musikklinje, og dere skal opptre for publikum. Eller kanskje du har valgt å satse på en karriere som musiker og endelig får opptre på en lokal eller regional scene. Da er det fint å tenke gjennom både opptredenen og hvordan du framstår på scenen.

Kle deg fint

Gjennom å kle deg fint og style deg, viser du deg både fra din beste side og du kan få mer selvtillit. Når du vet at du tar deg fint ut, føler du deg rett og slett bedre på scenen, og det vil skinne gjennom til publikum. Er du litt nervøs, kan det også hjelpe med sminke og klær. Du kan føle at du tar på deg en maske, og blir en annen, og da våger du ting den vanlige deg kanskje ikke ville gjort.

For hvis du får sjansen til å stå på en scene, bør du gripe sjansen, selv om det skremmer deg. Kjøp deg nye klær før opptredenen. Du kan velge en kjole, men noen ganger er det mer praktisk med bukser til dame. Det er stilig og gir deg god bevegelsesfrihet.

Bukser til dame passer også fint hvis du skal sitte å spille eller danse rundt på scenen. På nettsiden til nakd finner du fine bukser til dame som passer til alle anledninger og til ulike aldersgrupper og kroppsfasonger. Klær som sitter godt gjør virkelig underverker for selvtilliten på scenen.

Ikke overdriv

Ikke overdriv når du skal velge sceneantrekk. Du trenger ikke mange lag med klær, og det er heller ikke lurt å kombinere mange farger og mønstre. Hold deg til en, to eller maksimalt tre farger og velg et kledelig snitt. Ikke bruk for mye tilbehør. Velg heller bare ett tilbehør, som til gjengjeld kommer til å skille seg ut og framheve antrekket ditt.

Snakk gjerne med andre når du skal velge sceneantrekk. Ta imot gode råd og prøv deg fram til du finner noe du er skikkelig fornøyd med. Et antrekk du bare er halvfornøyd med vil ikke gi deg den samme selvtilliten. Men hvis du vet at du tar deg skikkelig godt ut, vil du føle deg sterk og modig. Den samme regelen gjelder forresten dersom du skal snakke med folk i musikkbransjen, og kanskje sikre deg en platekontrakt eller en konsertopptreden. Kle deg i klær som gir deg selvtillit.