Ønsker du å ta et år borte fra Norge og oppleve noe nytt? Ønsker du å utøve din lidenskap for musikk i et internasjonalt inspirerende miljø? I Norge j

Ønsker du å ta et år borte fra Norge og oppleve noe nytt? Ønsker du å utøve din lidenskap for musikk i et internasjonalt inspirerende miljø? I Norge jobber nettopp flere organisasjoner med å legge til rette for deg på alle mulige måter, slik at din musikkopplevelse og utdannelse utenlands kan bli optimal. En av disse organisasjonene er en som jeg har vært i kontakt med selv og heter «Across the Pond». Denne er drevet av tidligere studenter som har studert i England.

Across the Pond jobber utelukkende med studier i Storbritannia. Det at de har spesialisert seg så mye på akkurat Storbritannia gjør at du får den aller beste kompetansen og hjelpen i alle ledd på din ferd. De følger deg gjennom alle ledd i søknadsprosessen og gir deg sjansen til å delta i studiekonferanser, der du får muligheten til å møte representanter for de forskjellige universitetene og stille de spørsmålene som nettopp du har. Dette har vært en helt fantastisk mulighet for meg, fordi når man møter skolene «face to face», får man reelle mennesker å forholde seg til.

Denne søknadsprosessen som for mange kan fortone seg litt skummel, får en lett og sosial tone når du får et forhold til mennesker som enten er tidligere elever, lærere, studieveiledere eller alle tre. På mitt besøk fikk jeg til min store glede en veldig god tone med Oxford Brookes University og vurderer å ta mine musikkstudier videre dit. Oxford, som er et navn man forbinder med en prestisjetung skole, fortonet seg plutselig bare en armlengde unna, men studieveilederen kunne også informere meg om at skolen bare ligger i Oxford og heter i tillegg Brookes.

Det var altså ikke snakk om den verdensberømte skolen man hører så mangt om, men det er fremdeles en artig kuriosa jeg vil ta frem ved enhver anledning jeg føler får å si «Oxford» høyt og mumle «Brookes» stille, i forhåpning om at ingen hørte det. Across the Pond kunne informere meg om at man kan søke de om stipender, og at skolene selv stiller med stipender i tillegg, så her har man et vanvittig godt supplement til Lånekassens tilbud, noe som kan lette utdanningsperioden betraktelig for studenter som ofte lever med marginale inntekter. I tillegg har du Ansa og Kilroy som kan hjelpe deg med utdanning i hele verden.