Driver du å lefler med tanken om å gjøre musikk til din levevei, så er det fint å ha mobilen. Den fungerer som inspirasjon, avtalebok og musikkplattform. Den er kjekk å ha for å notere seg tekster som dukker opp i hodet når du stirrer skjødesløst utover viddene eller plutselig kommer på en melodi mens du handler.

Slike øyeblikk av ren magi kan sette ut selv den mest erfarne, og kommer plutselig ut av det blå. Da kan fort uhellet være ute og boms faller mobilen i bakken og knuses. Eller at du haster til skolen på glattisen og der faller du med hele din tyngde rett i bakken. Mobilen har blitt knust til pinneved.

Dette må du ha

Foruten skikkelig beskyttelse til skjermen trenger du samtidig flere ting. Med hurtil levering og gratis frakt har du skaffet deg en gratis forsikring uten ekstrakostnader. Skjermbeskyttelsen er enkel å klistre på og består av herdet glass som tåler det meste.

I tillegg bør du skaffe deg en batteribank som gjør at du kan ta opp lange lydspor uten bekymring for å gå tom. Batteri er ikke alt, for minne er vel så viktig. En mobil har bare akkurat så mye plass, men med en minnepinne kan du notere deg mye mer uten å bekymre deg for å miste notene.

Husk at gode ideer kommer som lyn fra klar himmel og forsvinner like fort. Det er ikke alltid man har penn og papir tilgjengelig, og hvem bruker vel det i vår tid. Nå legger man enkelt inn notene i musikkprogrammet og så kan du vri og vende på effektene som gjør musikken helt unik.

Dette kan du unngå

Skal du lage musikk så må du ha åpenhet for nye impulser. Kanskje er det i den klassiske musikken du skal finne inspirasjonen du lette etter. For punk er ikke en sjanger uten påvirkning. Den har røtter i både rocken og folkemusikken. Disse sjangrene har jo røtter tilbake til r&b, visesang og klassiske musikk. Ja alle disse tingene henger sammen.

Så hva trenger du ikke for å lage musikk? her er noen ting:

  • Tomt mobilbatteri
  • Rot i sysakene
  • Forstyrrende støy
  • Ødelagte hodetelefoner

Alle disse tingene må være i orden. Mobilen er ditt viktigste arbeidsredskap. Det er en plattform for å lage musikk og lagre den eller distribuere den ut til verden. Dette går hånd i hånd om du vil lykkes med musikken. Det er hvert fall det minste du må kreve. For når suksessen når akkurat deg, så vet du at du gjorde alt rett.