Internett har sine fordeler og ulemper, men en ting er sikkert: det er lettere for kreative mennesker å uttrykke seg. Nå er det lettere å være kreativ enn noen gang før, så det er egentlig bare du selv som kan stå i veien for drømmen din. Dessverre er det en bakside til alt dette. Nå som det er lettere å være sin egen arbeidsgiver, har det blitt vanskeligere å skille seg ut på markedet. Det vil si at selv om du legger hjerte og sjel i musikken din, er det ikke garantert at du blir en suksessfull musiker en dag. Vi har likevel noen tips for de som fortsetter å jage drømmene sine, selv om de vet om risikoene som er involvert.

Vær klar for å bruke tid og penger

Vil du bli en musiker for resten av livet må du være klar for å bruke tid og penger. Begrepet “sultende kunstner” er ofte brukt i den sammenhengen, da det er vanskelig for artister å tjene penger i begynnelsen av karrièren sin. De fleste artistene må bruke penger på utstyr og tid for å bygge en gruppe med fans som er interessert i musikken deres, selv om inntekten går i minus. For å være artist må du ofre mye for å skille deg ut, men husk alltid å sørge for din egen velvære. Sosiale medier og kontakter er et annet aspekt i musikken som også må tas i betraktning.

Bruk det du har

Ja, skal du leve av musikken må du bruker penger, men alle har ikke et like stort budsjett eller mulighet til ofre like mye. Hvis en artist er i en slik situasjon må de lære å jobbe med det de har. En elektronisk artist kan for eksempel finne billige eller kostnadsfrie alternativer for musikkprogrammer, mens en annen artist kan spille inn musikken sin med mobiltelefonen. Det er også viktig å ta vare på tingene du allerede har, så bruker du en iPhone til å filme burde du skaffe et deksel for iPhone 7 for å beskytte den.

Innse at ikke alt går etter planen

Det er enkelt å være ambisiøs, men noen ganger går ikke alt etter planen. Sangene dine får ikke nok visninger, samtidig som for få møter opp på konsertene dine. Du er ikke på det nivået du ønsker å være på musikalsk eller karrièremessig, og det begynner å gå ut over deg mentalt. Innse at helsen din er like viktig som musikken, og jobb derfor i ditt eget tempo. Sannheten er at ikke alle kan bli verdensberømte musikere. Det burde uansett ikke stoppe deg fra å leve av det du elsker, for kanskje er den lidenskapen en suksess i seg selv.