Musikk er rett og slett livet. Dagen er ikke det samme uten. Musikk er faktisk med på å øke konsentrasjon og gjør at man slapper mer av. Det kommer kanskje litt an på hva slags musikk man hører på, men for noen er kanskje party musikk en måte å koble av på, mens for andre er balader eller klassisk musikk en måte å koble av på. Andre ganger hører man kanskje på musikk for å bli enda mer gira, spesielt hvis man skal feste.

I Norge kan alle være russ en gang i sitt liv. Dette er man som oftest ved det siste året på vidregående skole og her blir det massevis av stemning med musikk på full guffe nesten hver eneste dag i løpet av en lang periode. De som skal være russ 2019 gleder seg nok utrolig masse fordi nå er det ikke altfor lenge før russetiden starter.

Alle vet at russetiden handler om fest og moro, men det er egentlig mer enn som så. Det har blitt en tradisjon å ha russefeiring hvert eneste år, og det har røtter flere år tilbake. Historisk sett så er det egentlig en tradisjon i Danmark hvor man feirer at man har fullført noe som kalles gymnasium, men det kan egentlig ikke sammenlignes selvom det kan ha noen likheter.

Russefeiringen i Norge er mer unik hvor man fester og ruller i russebuss eller van. Det å ha egen russebuss med flere venner som også er russ har vært utrolig populært for både de som er med på bussen og får de som har fått lov til å være med på bussen. Dette koster utrolig mye penger, men du kan tenke deg en buss med designet til den bestemte russen på, neonlys inne i bussen, sitteplasser og høyttalere som spiller høy russemusikk. I noen tilfeller er det også sånn at den russegjengen som går sammen også lager en egen sang, eller kjøper om de ikke har mulighet til å lage selv.

Det er her prdusenter kommer inn. TIX er en av de som er kjent for å lage mange gode russesanger, men det finnes andre som også er veldig gode på dette, men som igjen er mindre kjent. Det er populært, om man har råd, å velge TIX til å produsere en sang for seg. Da blir også resultatet meget bra.

Hvert år er det rundt 50 000 ugdommer som er avgangselever på norske videregående skoler. I og med at det blir flere og flere hvert år som blir en del av russefeiringen, så er det ikke noe tvil om at det blir ekstra trøkk nå i 2019.

For de som skal være russ i år er det bare å glede seg, og det er rett rundt hjørnet!