Norge er et godt sted hvis man har musikk som lidenskap. Med sine mangfoldige utdannelsesprogrammer innenfor forskjellige musikkretninger og disipline

Norge er et godt sted hvis man har musikk som lidenskap. Med sine mangfoldige utdannelsesprogrammer innenfor forskjellige musikkretninger og disipliner, burde det være noe som passer for enhver. Om man er opptatt av musikk innenfor det kirkelige, administrasjon og ledelse innenfor musikkbransjen, musikk og helse, komposisjon eller utøvende musikk, så finnes det noe for alle. I Norge har vi et godt fokus på musikk og kultur i grunnskolen og muligheter til å gå videre med musikk på videregående skole. Vil man ta musikken ut av hobbyverkstedet er det også gode bachelor-, master- og doktorutdannelser innenfor musikk her til lands.

Høyere utdanning innen musikk er tilgjengelig på blant annet: Universitetet i Bergen, Norges Musikkhøyskole, Universitetet i Agder, Kunsthøgskolen i Oslo, Universitetet i Stavanger, NTNU og Barratt Due, for å nevne noen. Når man tenker på musikk tenker man ofte på det å være utøvende musiker eller komponist, men musikkfaget strekker seg langt utover dette, spesielt nå som Internett har forandret musikkindustrien så radikalt. I dag vil det ikke falle utenfor ens musikalske kompetanse å ha bakgrunn som gamer for eksempel, ettersom mange pc- og konsollspill legger vekt på det musikalske for å skape riktig atmosfære i spillene. I spill som World of Warcraft, Counter Strike: GO, Elder Scrolls og mange flere er det gjort flid med klassiske komposisjoner, slik at man faktisk kan utdanne seg som klassisk komponist og leve godt av å tilby klassiske komposisjoner til spill- og filmindustrien.

I tillegg til dette kan man også fokusere på det tekniske arbeidet med musikk, eller det administrative. Det skal mye administrativ ledelse til for å arrangere et symfoniorkester eller kor til konserter eller innspillinger. I innspilling er det viktig å ha musikkteknologisk kompetanse, og glem ikke alle nisjene i musikk som opera, folkemusikk, jazz, blues, rock, metall, pop, rytmisk musikk, etnisk musikk i tillegg til utdannelse innen musikk med tanke på fag og undervisning. Mestrer man sitt hovedinstrument og det teoretiske kan man undervise i musikk, til stor glede for kommende elever og utøvende musikere.

Er du interessert i musikkstudier og befinner deg i en interessenisje som ikke er så kjent, trenger du ikke fortvile. Det norske skoleverket har mangt å tilby av utdannelser her til lands, og ønsker man å studere i utlandet kan man få rikelig med hjelp ifra organisasjoner som for eksempel Ansa, Kilroy eller Across the Pond. Sistnevnte organiserer kun studier i Storbritannia, mens Ansa og Kilroy kan bistå deg i hjelp og til og med egne stipender slik at du kan realisere dine musikalske drømmer. Har du en musiker i deg? Da er du heldig som bor i Norge. Ta fatt på drømmen din i dag – det er du virkelig verdt!