Ønsker du maksimal kompetanse innen musikk? Det fins en rekke utdanningstilbud for oss som elsker musikk her til lands. Om du ønsker å bli profesjonel

Ønsker du maksimal kompetanse innen musikk? Det fins en rekke utdanningstilbud for oss som elsker musikk her til lands. Om du ønsker å bli profesjonell utøver, musikkterapeut, musikkpedagog, dirigent, kirkemusiker eller jobbe innen musikkteknologi, har alle dine behov et rom innenfor norsk musikkutdannelse. Musikkhøyskolene i Norge består av svært høyt kompetent fagpersonell med en historie på over 180 år innen en de fleste sjangere. De fleste skoler har nærende fagmiljøer innenfor det skapende, utøvende, teoretiske og pedagogiske musikkfag, der du kan oppleve medelever, ansatte gjesteartister til konserter, foredrag og øvinger.

Mange av skolene arrangerer en rekke konserter i løpet av året slik at din musikkopplevelse kan bli optimal gjennom ditt skoleår. Med tilgang til lydstudioer, store saler for konserter og biblioteker spekket med musikkfaglig litteratur får du det meste ut av dine studier. Det var kanskje en tid der musikkutdannelse var begrenset til kirkemusikk, klassisk eller til nød jazz, men disse dager er omme. I dag kan du få spisskompetanse innen de fleste sjangere og musikkvalg. Med en stadig voksende industri mot film- og spillindustrien har du et godt utgangspunkt til å leve av alle musikksjangere, fra Trap Music til Opera.