Når du skaper arrangementet må du ikke holde noe tilbake. Hører du et 60-manns gregoriansk kor, skriver du et 60-manns gregoriansk kor. Hører du basun

Når du skaper arrangementet må du ikke holde noe tilbake. Hører du et 60-manns gregoriansk kor, skriver du et 60-manns gregoriansk kor. Hører du basuner og blåserekker og London Philharmonic Orchestra, ja så skriver du London Philharmonic Orchestra. Det er ikke sikkert at det er dette du ender opp med til slutt. Kanskje får du tak i et lokalt mannskor som kan synge med gregoriansk stil, kanskje er det bare 8 stykker i koret, men i et studio kan du spille inn koret flere ganger slik at det høres ut som 60 menn.

Det er også store muligheter for at du ikke får London Philharmonic Orchestra med deg på din første innspilling. Vel, ta i bruk det du har. Kanskje må du programmere alle de symfoniske elementene med synth, til og med. Da er det godt å vite at du ønsker at det skal låte som London Philharmonic Orchestra, slik at du kan lytte til de og programmere et elektronisk orkester etter deres stil. Kanskje er du så heldig at du får tak i et lokalt korps med kanskje 10 medlemmer. Da spiller du inn det i grunnen, og supplerer resten elektronisk.