I dag er det lett å opparbeide seg den kompetansen man trenger for å jobbe med musikk på heltid som voksen. De fleste barnehager, skolefritidsordninge

I dag er det lett å opparbeide seg den kompetansen man trenger for å jobbe med musikk på heltid som voksen. De fleste barnehager, skolefritidsordninger og grunnskoler har et rikelig fokus på musikk og kultur. Før måtte man få tillatelse av foreldre til å spille musikk og de måtte finansiere pianotimene for deg, men i dag har vi Youtube. Hvorvidt folk har lært seg å bruke Internett på riktig måte enda er et annet spørsmål, men vi har i hvert fall muligheten til å bruke Internett til utdanning.

Barna lærer sine barnesanger gjennom Youtube-kanalen «Pudding TV», musikklærere på barneskolen får tilgang til hele musikkhistorien på Spotify, og de som har lyst til å lære seg et instrument kan boltre seg i en uendelig strøm med musikkundervisning på Youtube, blogger, eller andre nettsider. Noter, sangtekster og akkordhefter er tilgjengelig gratis for de som vet hvor man skal lete og man enkelt tilegne seg høy musikalsk kompetanse våre forferde bare kunne drømme om. Jeg, som viderekommen klassisk gitarist, kan enkelt laste ned en PDF med historiske gitarnoter som for eksempel Mauro Giulianis 120 studier av høyrehåndsbruk. Slik kan utviklingen faktisk tjene våre tradisjoner, som musikk.